Beltéri tolóajtó

Beltéri tolóajtókról essen most néhány szó. A beltéri ajtókat nem csak nyíló változatban lehet megvásárolni, hanem bizony eltolható változatok is léteznek modellek. Ezek közül két fő megoldás létezik. Egyik a fal előtt tolható kialakítás, másik pedig, a falban tolható változat.
 
Beltéri ajtó ajánlatkérés

 

Fal előtt futó beltéri ajtó

Ez a termék egyszerű és látványos megoldás azon helyeken, ahol a térben nem szeretnének ajtólapot használni. A fal előtt eltolható belső ajtó, egy függesztett szerkezet, ami egy oldalra vagy akár két oldalra is eltolható. A termék teljes felületében látszó alkatrészeket tartalmaz.

Beltéri ajtóinkFal előtt futó beltéri ajtó tartozékok

Minden belső ajtó tartalmazza az ajtólapot, az átfogó tokot (aki kéri természetesen) és a tolhatóságot biztosító sínt, párnafát és karnisrendszert.
 
Az ajtólap tartalmazza az elhúzást biztosító süllyesztett fogantyút is. Az ajtólap lehet tömör, intarziás, fémcsíkos vagy üveges. Az tolhatóság komfortosabbá tételéhez lehet választani egyoldali vagy kétoldali csillapítót, hogy az utolsó pár centiméterben az ajtólap ne ridegen ütközzön a sín végéhez, hanem csillapítva érkezzen be a végső pontokhoz.

Modellválasztékunk, amiből fal elő tolható ajtót tudunk készíteni. Most a CPL belső ajtókat mutatjuk be önnek, ami esetében tud fal előtt tolható ajtót választani. Más alapanyaggal rendelt belső ajtók is készíthetők nálunk fal előtt tolható kivitelben. Ilyen még a festett MDF, fafurnér felületű ajtó és a borovi fenyő belső ajtó.

Falban tolható belső ajtó

Ez a megoldás egy rejtett változat, minimális láthatóság érdekében. Általában gipszkarton falba építhető a termék, bizonyos eljárási szakaszokban. Első körben be kell építeni a tolhatóságot biztosító szekrényt, majd azt be kell kartonozni. Ekkor lehet pontos méretfelvételt készíteni a végső nyílásról és rendelni hozzá a belső ajtót.
 
Az Eclise szekrény számos méretben érhető el, attól függően, hogy milyen nagy nyílást szeretne kialakítani. A falban tolható ajtó is lehet egy oldalra tolható és két oldalra tolható kivitel.

Fontos tudni, hogy ez a kivitel lényegesen magasabb áron érhető el, mint a fal előtt tolható beltéri ajtó változat és munkaigényesebb is. Viszont a megjelenése más, mint a fal előtt tolható belső ajtó termék esztétikája. Általában a megrendelések kisebb százaléka történik falban futó ajtó megoldással, mert a belső ajtó vásárlások döntő többsége, felújításkor kerül megvásárlásra, amikor kevés esetben történik falépítés utólag.

Cseke Zsolt
Pallasz Enteriőr