Műanyag bejárati ajtók

Szándékos károkozás nélkül!

Bejárati ajtót statikára, ciklusszámra és 15-20 évre kell tervezni. Árat vásárolni egyenlő a szándékos károkozással!

Műanyag bejárati ajtók

A műanyag bejárati ajtók egyre népszerűbbek a lakóházak és üzleti ingatlanok esetében. Amellett, hogy esztétikai szempontból változatos lehetőségeket kínálnak, fontos előnyeik közé tartozik a kiváló hőszigetelés, a magas biztonság és a kedvező ár. Ebben a cikkben külön figyelmet szentelünk a 5 pontos zárszerkezettel rendelkező ajtóknak, valamint a 2 acélcsapos kivitelnek, amelyek a biztonságot és funkcionalitást különböző szinten biztosítják.

Műanyag bejárati ajtók | Biztonság, hőszigetelés és dizájn

A műanyag bejárati ajtók általános jellemzői

A műanyag (PVC) bejárati ajtók olyan anyagból készülnek, amely rendkívül ellenálló a környezeti hatásokkal szemben, és hosszú élettartamot biztosít. Nem igényelnek rendszeres karbantartást, mint például a fa ajtók, ellenállnak a nedvességnek, és nem deformálódnak az idő múlásával.

Előnyök:

  • Hőszigetelés: Kiválóan zárják ki a hideget és megakadályozzák a hőveszteséget.
  • Időjárásállóság: UV-állóak, nem fakulnak, nem vetemednek az idő múlásával.
  • Kedvező ár: Általában alacsonyabb árkategóriába tartoznak, mint a fa vagy az alumínium ajtók.

5 pontos műanyag bejárati ajtók biztonsága

„Az 5 pontos zárszerkezettel rendelkező műanyag bejárati ajtók a fokozott biztonságot szolgálják. Az ilyen típusú zárak esetében az ajtót öt különböző ponton rögzítik a kerethez, így a betörés sokkal nehezebbé válik.”

A fenti írás számtalan helyen olvasható. Vagy így vagy úgy, de hasonló megközelítésben. Sajnálatos valóság, hogy az 5 pontos ajtónak semmi, de semmi köze nincs a biztonsághoz. Mindez megtévesztés, szándékos károkozás vagy kereskedői tudatlanság.

Erről a cikkünket itt olvashatja.

5 pontos biztonsági műanyag bejárati ajtó

Főbb jellemzők | 5 pontos felületi záródást biztosító ajtórúdzár

  • Többpontos zárás: Az ajtó egyszerre több helyen záródik (felül, középen és alul), ami segíti (nem a biztonságot), hanem a hőszigetelést csupán – tudom, hogy nem jó hír mindez.
  • Tartós szerkezet: A zárszerkezetek rozsdamentes anyagból készülnek, biztosítva a hosszú távú megbízhatóságot.
  • Hang- és hőszigetelés: Az 5 pontos zárás a hő- és zajszigetelés szempontjából is előnyös, mivel az ajtó tökéletesen illeszkedik a kerethez. Hangszigetelés azért korlátozott, mert egy bejárati ajtót ciklusszámra és statikára tervezünk.

Ötpontos műanyag bejárati ajtóinkat itt tekintheti meg.

Különleges biztonsági megoldások: 2 acélcsapos műanyag bejárati ajtók

A 2 acélcsapos bejárati ajtók kifejezetten a biztonságot helyezik előtérbe. Ezeknél az ajtóknál két masszív acélcsap kerül beépítésre, amelyek extra védelmet nyújtanak a feszítő erők ellen.

Főbb jellemzők:

  • Acélcsapok: A beépített acélcsapok fokozzák az ajtó ellenállását a mechanikai behatásokkal szemben, mint például a felfeszítés vagy egyéb erőszakos behatolás.
  • Masszív kivitel: Az ajtó anyaga mellett az acélcsapok is hozzájárulnak a tartóssághoz, ami hosszú távú védelmet nyújt.
  • Biztonság és esztétika kombinációja: Ezek az ajtók nemcsak biztonságosak, de esztétikai szempontból is vonzóak lehetnek, különböző színekben és stílusokban elérhetők.

FUTUR – 2 acélcsapos – MABISZ rúdzárral szerelt műanyag bejárati ajtóinkat itt tekintheti meg.

Hő- és hangszigetelési képességek | PVC bejárati ajtók

A műanyag bejárati ajtók különleges figyelmet kapnak a hő- és hangszigetelés terén is. A PVC keretbe gyakran többkamrás rendszert építenek, ami növeli az ajtó szigetelő képességét. A többrétegű üvegezés is hozzájárul a megfelelő hőszigeteléshez, így ezek az ajtók ideálisak olyan épületek esetében, ahol fontos a hőenergia megtartása.

Műanyag ajtók | Dizájn és testreszabhatóság

A műanyag bejárati ajtók számos dizájnvariációban érhetők el, így bármilyen építészeti stílushoz könnyedén illeszthetők. Elérhetők modern, minimalista vagy akár klasszikus stílusban is. A színválaszték is széles: a hagyományos fehértől kezdve egészen a fa hatású felületekig szinte bármilyen igény kielégíthető.

Összegzés |

A műanyag bejárati ajtók ideális megoldást kínálnak azok számára, akik egyszerre keresnek biztonságot, kiváló hőszigetelést és esztétikus megjelenést. Az 5 pontos zárszerkezet és a 2 acélcsapos kivitel olyan extra biztonsági elemek, amelyekkel a bejárati ajtók a modern építészet és a biztonságtechnika igényeit is kielégítik.