Panel beltéri ajtó – felár nélkül

Panel beltéri ajtók felár nélkül

PANEL BELTÉRI AJTÓ – SZABVÁNYMÉRET NINCS | Panellakás építések korszakában eltérő méretezésekkel épültek lakások. Így a beltéri ajtók esetén kialakított falnyílások is számlatan variációban készültek. Egy lakáson belül is más és más falnyílás és falvastagság került kialakításra. Mindez problémát ez nem jelent számunkra. Jó hír, hogy a beltéri ajtóvásárláskor önnek ez nem jelet plusz kiadást. Egyedi méretű beltéri ajtó, felár nélkül.

Panel beltéri ajtó – egyedi nyílás felár nélkül

Lakásépítéseknél nem vették figyelembe a Magyar Szabvány (MSZ) beltéri ajtónyílásokat (MSZ valójában nem is létezik), ezért egy lakáson belül is lehet más és más a belső ajtónyílás szélességi és magassági mérete. A falvastagságokról ne is beszéljünk, mert ez akár 4,5 és 15 cm között bármekkora lehet. Vizesblokkok általában nagyon vékony panel elemmel készültek.

Panel beltéri ajtó - egyedi méret - felár nélkül

A panelekben tehát olyan falnyílásokat alakítottak ki, melyek már akkor sem feleltek meg semmilyen szabványnak. Ma viszont ez nem nagyon számít. Azaz számíthat, mert szabványméretű beltéri ajtókat nem lehet a panel ajtónyílásba behelyezni. Ezzel a lehetőségét is elveszítette a panelben élő vásárló, hogy LUC vagy BOROVI FENYŐ, esetleg DEKORFÓLIÁS belső ajtót vásároljon. Pontosabban tudna ilyet venni, de ezek a termékek szabvány méretben készülnek és az egyedi méretre történő átalakításuk bizony feláras.

Panel egyedi belső ajtók felár nélkül

Panel beltéri ajtó - egyedi méret - felár nélkül

Panel lakások kedvelt terméke a CPL bevonattal készült beltéri ajtó. Mindez azért, mert egyedi méretben készül a termék, az adott falnyílásra szabva. Nincs felár sem, mert az ajtó 110*220 cm nyílásig gyártható ugyan abban az árban. Tehát nem számít, hogy 68*203 cm a panel ajtónyílás vagy 110*220 cm, az ár egy és ugyan az lesz. Falvastagság esetében pedig 6-15 cm között bármekkora lehet a falazat vastagsága.

Panel beltéri ajtó falvastagsága 4,5 cm?

Beltéri ajtó ajánlatkérés

Mint írtuk a panel vizesblokk esetén nem ritka a 4,5 cm vagy az 5 cm vastag falazat. Azt fontos tudni, hogy ilyen keskeny tok nem gyártható sajnos. Viszont a legtöbb esetben a vizesblokkban van csempe a falon, így már a falazat vastagsága eléri a 6 cm-t (gyártható UTH tok).

Ahol pedig nincs csempe a falon (WC általában), ott többnyire két megoldás létezik. Egyik esetben az ajtótok külső borítása eléri a párhuzamos fal két oldalát és nincs szükség semmilyen beavatkozásra (túl keskeny WC szélességnél). Másik eset lehet, amikor a falat fel kell hizlalni kartonnal, amit általában a megrendelő el tud végezni. Van harmadik lehetőség is, ami annyit jelent, hogy senki sem nyúl a falvastagsághoz, de ekkor az ajtó tokja a helyiség belső oldalán túl fog lógni a falazaton.

CPL belső ajtó panellakásokba

Panel lakások beltéri ajtócsere projekt esetében a legtöbbet vásárolt termék a fent már említett CPL beltéri ajtó. A CPL beltéri ajtó jellemzője az egyedi méretben történő gyártás és a kellemes árszínvonal. Nem is beszélve arról, hogy az ajtó olyan gazdag szín- és formavilággal rendelkezik, hogy a meglévő padlóburkolathoz vagy a bútorzathoz megfelelő színvilággal lehet az ajtókat installálni.

CPL (Continuously Pressed Laminates) – hasonlóan a Dekor felülethez – egy nyomtatott mintázat, erős faforgácslap vagy MDF lemezre ragasztva. Komoly különbség a Dekor lemezhez képest az a plusz fedőréteg, amitől a CPL felület ellenállóvá, kopásállóvá, kis mértékben karcmentessé, könnyen kezelhetővé válik.

CPL ajtók előnyei:

  • Kopásálló, kis mértékben karcálló CPL felület
  • Erős faforgácslap hordozó felület
  • Egyedi méretben készül felár nélkül
  • Számtalan színben rendelhető
  • Extra opcióként a famintázat száliránya is választható felár nélkül

A CPL (Continuous Pressure Laminate) felületkezelésű beltéri ajtók egyre népszerűbbek a modern belsőépítészeti megoldások között, különösen a panel épületekben. A CPL ajtók kiváló ár-érték aránya, tartóssága és esztétikai megjelenése miatt kiváló választásnak bizonyulnak a különféle lakó- és kereskedelmi ingatlanok esetében.

Mi az a CPL?

A CPL, vagy Continuous Pressure Laminate, egy olyan speciális felületkezelési eljárás, amely során nagy nyomáson és hőmérsékleten többrétegű dekorfóliát préselnek egy hordozóanyag, általában MDF vagy HDF lapra. Az így kapott bevonat rendkívül ellenálló a mechanikai behatásokkal, karcolásokkal, kopással, valamint a hővel és UV-sugárzással szemben. Az eljárásnak köszönhetően a CPL ajtók hosszú élettartammal rendelkeznek, és képesek megőrizni eredeti megjelenésüket hosszú éveken át.

Beltéri ajtó ajánlatkérés

Panel CPL beltéri ajtók előnyei

  1. Tartósság és ellenállóság

A CPL felület rendkívül tartós, ellenáll a karcolásoknak, ütődéseknek és kopásnak, amely különösen fontos lehet a panel épületekben, ahol az ajtókat nagyobb terhelés éri. Az ilyen ajtók ideálisak nagy forgalmú helyiségek, például irodák, iskolák vagy középületek esetében is.

  1. Könnyű karbantartás

A CPL ajtók felülete könnyen tisztítható, és ellenáll a szennyeződéseknek. Ez különösen fontos lehet a beltéri ajtók esetében, ahol a napi használat során gyakran érintkeznek kézzel, és gyorsan piszkolódhatnak. Egy nedves ruhával könnyedén letörölhetők, és nem igényelnek speciális tisztítószereket.

  1. Széles dizájnválaszték

A CPL beltéri ajtók számtalan színben, mintában és textúrában elérhetők, így könnyen beilleszthetők bármilyen belső tér stílusához. Akár a minimalista, modern enteriőrök, akár a hagyományosabb, klasszikus megjelenés hívei vagyunk, biztosan találunk ízlésünknek megfelelő CPL ajtót.

  1. Kedvező ár-érték arány

A CPL ajtók kiváló ár-érték arányt képviselnek. Bár nem a legolcsóbbak a piacon, a hosszú élettartam és a minimális karbantartási igény miatt hosszú távon gazdaságos megoldást kínálnak. Ráadásul a panel épületek esetében a szabványos méretekre gyártott CPL ajtók költséghatékonyan beépíthetők, mivel nem szükséges egyedi gyártás.

Alkalmazási területek

A CPL beltéri ajtók széles körben alkalmazhatók lakó- és kereskedelmi ingatlanokban egyaránt. Különösen jól illenek panel épületekhez, ahol a szabványos ajtóméretek használata fontos. Az ajtók alkalmasak nappalik, hálószobák, fürdőszobák, valamint irodai helyiségek zárására is.

Telepítés és karbantartás

A CPL ajtók telepítése viszonylag egyszerű, és a legtöbb szabványos ajtókerethez illeszkedik. A telepítés során fontos ügyelni arra, hogy az ajtó megfelelően legyen felszerelve, mivel ez hosszú távon befolyásolja az ajtó működését és tartósságát.

A karbantartás szinte elhanyagolható. Az ajtók felületét időnként érdemes nedves ruhával áttörölni, hogy eltávolítsuk a felületi szennyeződéseket. A karcolások és kisebb sérülések elkerülése érdekében érdemes figyelni arra, hogy éles tárgyakkal ne érintkezzen az ajtó felülete.

Összegzés

A panel CPL beltéri ajtók kiváló választásnak bizonyulnak mind esztétikai, mind funkcionális szempontból. Tartósságuk, könnyű karbantartásuk és széles dizájnválasztékuk miatt bármilyen belső térhez könnyen illeszthetők. Emellett a kedvező ár-érték arányuk és a panel épületekhez való kiváló illeszkedésük miatt ideális megoldást nyújtanak a legtöbb lakó- és kereskedelmi ingatlan esetében. Ha hosszú távú, megbízható és esztétikus ajtómegoldást keres, a CPL beltéri ajtók biztosan nem okoznak csalódást.

Beltéri ajtó ajánlatkérés